De mensen achter Canton Dim sum

De grootvader van Olivier Ching begon in het eerste Chinese restaurant in Eindhoven: Pom Lai, een zaak die ver over de landsgrenzen bekend stond. Olivier zelf leerde de kneepjes van de Chinese keuken in de Blauwe Lotus, het restaurant van zijn vader. Hij werkte er eerst als kok, daarna als chef-kok. Van oudsher stond het restaurant bekend om zijn hoge kwaliteit. Iedereen wist dat je voor authentieke gerechten, zoals gekarameliseerde garnalen, en een mooi meer-gangen menu bij de Lotus moest zijn. Ook PSV was er kind aan huis. Later werkte Olivier bij van Eeghem Catering van de Karpendonkse Hoeve, waar hij veel leerde van Leo van Eeghem. Daar begon hij ook het Orie╠łntaals gerichte koken op locatie.

Ming, Oliviers vrouw, is opgegroeid in de keuken van Canton aan de Aalsterweg in Eindhoven. Haar vader leerde haar daar de kunst van het Chinese koken. Later, toen Ming haar eigen weg ging, bracht zij nog steeds veel vrije tijd door in de keuken. Ze bleef koken met passie, voor familie en vrienden. Vijf jaar geleden besloot Ming dat ze meer wilde doen met haar liefde voor de Kantonese keuken. Door hard werken met veel geduld, leerde zij op traditionele wijze Dim sum te maken in de keuken van Crystal Palace in Eindhoven. Deze kleine Kantonese hapjes veroverden haar hart. Logisch, want het zijn hapjes uit het hart, die alleen met liefde, veel tijd en aandacht gemaakt kunnen worden.

Copyright © 2021 Canton Dim sum | Algemene voorwaarden | All rights reserved | KvK: 66360099 | BTW: NL8565.12.242.B01 | Bank: NL62 RABO 0310 9682 32